2014 i en lista

Hej. Jag vet att jag inte bloggar alls längre, och inte skrivit på cirka ett år. Bloggsuget existerar inte riktigt just nu men denna årsresume som jag skrivit i många år är ju en lite fin tradition som jag ju bara måste fylla i nu när 2014 lider mot sitt slut.
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Återigen en hel del. Skrev en C-uppsats och tog examen, fick mitt första förstahandskontrakt till min egna underbara lägenhet i Malmö, varit på Lundakarnevalen och Malmöfestivalen för att nämna ett fåtal.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer ihåg att jag förra nyårsafton sa att jag ville skaffa två saker under året - körkort och en karl, haha. Det ena gick dåligt och det andra gick bra!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Blivit väldigt lite resande i år, det enda jag varit utanför Sveriges gränser var i augusti när jag och familjen var i mitt älskade London.
6. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015? Förra året skrev jag "mera romantik" och det fick jag ju sort of nu på slutet så vad ska jag önska... tja, ännu mer romantik tack, och cash!
7. De bästa nya människorna du träffade? Alla fina jag jobbat med på Malmö stadsteater, och en viss person som börjar på H.
8. Vad var din största framgång 2014? Många kopplade till prestation - fick första jobbet efter examen, lyckades få sommarjobb inför nästa år. Det allra största var dock att jag lyckades skriva klart min C-uppsats som jag verkligen kämpade med, och framförallt att jag lyckades hålla slutpresentationen trots många veckors ångest innan.
9. Största misstaget? "Misstag" är väl fel ord men det jag är mest besviken på mig själv över är att jag inte klarade att ta körkort trots två uppkörningar och otroligt mycket övande. Det gjorde att jag totalt kraschade på den fronten kan man väl säga.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, varit mycket försiktig och lyckligt lottad återigen.
11. Bästa köpet? Är väldigt nöjd med de få men fina saker jag köpt till min lägenhet - ljuskrona i taket, målarstegen.. hallampan var också väldigt efterlängtad - att ha ljus i hallen är fantastiskt, haha.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Säkert mat och hyra... bortsett från sånt tråkigt så var det nog roliga saker som teater och spelningar.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att få lägenheten och mitt jobb på Malmö stadsteater var två helt fantastiska dagar. SÅ glad jag blev alltså.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Ida Redig - Show me now och Lies, Mapei - Don't Wait, Sia - Chandelier, Thomas Stenström - Slå mig hårt i ansiktet, PMtoyou - Repeat, AronChupa - I'm an Albatroz, Metric - Speed the collapse, Demi Lovato - Neon lights, Tove Lo - Stay high/Habits, Mozart - Lacrimosa dies illa, Cheryl - Only human, Supertramp - A soapbox opera och precis ALLA Beatles låtar som jag spelade om och om igen hela sommaren på balkongen. Vilken blandning av musik va?
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag skulle säga att jag nog inte var rent sprudlande gladare än förra året, våren var rätt kämpig, men jag var nog mer stabil detta år än tidigare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Vågat! Skitit i vad andra tycker!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Grubblat, oroat mig, ältat... och kritiserat mig själv.
18. Hur tillbringade du julen? För första gången någonsin var vi på vårt landställe i skärgården hela familjen plus farmor, det var jättemysigt.
19. Blev du kär i år? Svårt att sätta ord på känslor men för att jag inte riktigt kan svara nej svarar jag ett stort JAAAAA.
20. Favoritprogram på TV? Big Brother alltså, sån guilty pleasure men jag älskar det!
21. Bästa boken du läste i år? Var väldigt dålig på bokläsarfronten i år :(
22. Största musikaliska upptäckten? Ida Redig och PMtoyou.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Tror inte jag önskade mig något...
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jobbade på dagen minns jag, 1:a eller 2:a mask- och kostymrepetition och det var helvetiskt, blev t.o.m. en och annan tår. Efter jobbet mötte jag dock upp några fina vänner och åt middag på Vapiano (vin och efterrätt blev det minsann också) och de finisarna hade ju köpt med sig presenter och allt.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns det, lite mer moneys istället för att knappt äta något en period där hade ju inte varit fel direkt.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2014? Har varit väldigt fokuserad på skolan och sen jobb, inte hänt så mycket på andra fronter förrän mot slutet av året. Så jag har nog varit ganska tillbakadragen och lugn jämfört med t.ex. förra året.
29. Vad fick dig att må bra? Ökat självförtroende iochmed jobb och skola, och att jag träffat en jag tycker mycket om.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Inte någon speciell tror jag.
31. Vem saknade du? Har tråkigt nog glidit ifrån en vän som jag trodde jag var nära, och hen saknar jag förstås som vän.
32. Vilka datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 29/3-5/4 - Tillbaka i Funäsdalen för skidåkning med familjen, 15-16/5 - Slutseminarium och examensfest, 17-18/5 - Lundakarnevalen med Julia och Josse,17-18/6 - Yasuragi Spa med Milla, 19-21/6 - Midsommar i Västervik, 1/7 - Fick nycklarna till min egna lägenhet, 18/7 - Flyttade in i nya lägenheten, 14-17/8 - London med familjen + farmor, 21/8 - Fick jobb på Malmö stadsteater, 16-19/10 - Helene i Malmö, 30/10-2/11 - Milla på besök i Malmö och 13/11 som var en mycket speciell kväll.

 

RSS 2.0