Latest

Här sitter jag en söndag och skriver på min essä. Det är helt grått och dunkelt utanför fönstret och regnet bara öser ner, lite skönt så man inte känner att man bara måste ut istället för att sitta här. Det är så svårt att ställa om sig från allt praktiskt arbetande som man är van vid i skolan och istället börja skapa text. Galet svårt. Jag skriver om hur människor reagerar på rum, främst fysiskt men också psykiskt. Och varför de fysiska reaktionerna var så varierande i vår föreställning. Inte världens piece of cake, kommer nog inte komma fram till några svar utan blir mest reflekterande. Men nog om det, tänkte att när jag ändå är inne i skrivartänket kan jag ju slänga iväg ett blogginlägg.
Veckan har varit en riktig vårvecka, förutom vädret som varit så kallt jämfört med tidigare. Men det har blivit en hel roligheter på sistone, öl på uteserveringar, konsert med världens bästa Wintergatan och hemmafest. I torsdags och fredags hade ettorna på vårt program sin konsertproduktion (som vi hade för ett drygt år sedan, på Debaser) i Blackboxen den här gången där en mycket bra spelning ägde rum. Två i bandet går i min klass så det är klart att man är där och stöttar. I fredags gick vi ut ett gäng efter spelningen och senare hem till Evelina där det var superfest hela natten kan man väl säga. Gick och lade mig klockan sex, bara en sån sak. Man vet att det är sommar på gång när det börjar ljusna och fåglarna börjar kvittra innan man gått och lagt sig. Så härligt!

Love this

 
För någon dag sedan postade jag ett inlägg i fb-gruppen "Mad about period series & movies" om tips på period movies när man vill bli insatt men inte riktigt vet var man ska börja, för jag älskar ju den sortens film. I skrivande stund har jag fått 42 tips! Olika versioner av samma berättelse ibland, man måste ju älska det. Så nu har jag att göra om det blir en regning sommar kan man säga...

Essäskrivande och Eurovision

 
Två bilder från senaste tiden. Just nu har vi inte mycket obligatorisk skoltid, vi håller på och skriver varsin essä med utgångspunkt i projektet tidigare i vår. När man kan lägga upp sin arbetstid själv går det att hitta på annat kul också, som att åka på dagsutflykt vilket jag och Julia gjorde för en dryg vecka sedan. Vi tog tåget ner till Ystad, vandrade omkring i den väldigt vackra och charmiga lilla staden där jag varit en gång förut. Den staden är ju som att gå runt i en saga, alla byggnader är väldigt idylliska.
Och hela senaste veckan har det ju varit Eurovision-bananas i hela stan. Sjukt mycket folk, mycket turister och evenemang. På Gustav hade det byggts upp en stor scen som ni ser på bilden ovan och där var det happenings hela veckan. Kul när det händer saker i stan och det märks. I lördags inför finalen då satte vi oss ett gäng i Folkets park för att se det hela på en storbildsskärm som satts upp, men det blev så läskigt trångt, var runt 20 000 pers som trängdes där, att vi gick vid första numret. Jag var trött och bakis och åkte hem och lade mig och tittade i sängen istället, så mycket bättre.
I fredags blev det en spontanutgång med Josse som ringde upp mig och ville hitta på något, så vi gick till Debaser där jag inte varit sen i september, åh vilket saknat ställe alltså! Vi babblade på och tiden bara gick men vi hann med lite dans och shots och träffa människor. En såndär grym kväll som det bara blir när det är spontant med nån man känner väldigt bra!

Karma came around like I knew it would


Vårvärme

Vårvärme! Äntligen. Senaste veckan har det varit riktigt varmt här, iallafall upp till 20 grader i skuggan (idag är det 21) och det känns som det blir varmare för varje dag och man vill bara vara ute hela tiden. Har blivit en del uteserveringar och parkhäng med vänner, jag har även gått på fyra teaterföreställningar inom ett lopp av mindre än tre veckor, nu när stora projektet är över kan man andas ut och leva lite, även om det fortfarande lämnar lite av ett tomt hål i mig som jag försöker att inte tänka på.
Hoppas ni hade en fin valborg, vilken tur att värmen faktiskt kom tills det var dags att fira in våren. Jag åkte in till Lund med Kersti och hennes sambo Maria och väl där slöt vi upp med Emil och Emelie från klassen och några vänners vänner. Var trångt och varmt och dräggigt, som en minifestival. Inte lika trevligt som förra året då vi inte satt lika mycket mitt i smeten, känner också mig ganska klar med såna festivalliknande dräggupplevelser. Så det var minst sagt skönt att ta tåget tillbaka till Malmö mot kvällskvisten och käka sushi med Emil och Kersti. Där slutade kvällen för deras skull men jag laddade om efter en kopp kaffe, åkte hem till en vän till Evelina och Anna där dessa två och Maria befann sig, SÅ trevligt med lite musik och dans och drinkar och sen gick vi till Moriskan en kortis. Lång dag och natt, jovisst. Men väldigt roligt och välbehövt.
Min höst börjar också kännas mer hoppfull, jag har en praktikplats som jag är sjukt glad och stolt över. Ser fram emot det jättemycket och hoppas det blir en spännande höst. Men nu ska jag ut i våren igen!

Blås inte luft i min ballong om du inte vågar följa mig till himmelenRSS 2.0