Hemma i Sthlm

Har varit hemma i Sthlm nu i snart två dygn, det känns bara bra, jag känner mig friare än jag brukar i denna stad och har redan fått massa gjort. Avslutade dagarna i Malmö inför påskledigheten med en väldans mysig middag hos Kersti, sen avslutande redovisning i skolan och en mysfika tills jag hoppade på tåget upp.
Det största som hänt senaste dygnet är att jag blivit med iphone! Helt otroligt bra och på tiden nu när min dumphone är tillräckligt gammal att börja skolan...
Solen skiner i stada och ska snart ge mig ut på fler roligheter, happy days!


Vår

Idag är en riktigt vårig dag, solen skiner och värmer, det är ljust och folk har tatt på sig solbrillorna. Då börjar jag tänka på den här låten från detta fantastiska program, för satan vad man längtar efter att all snö är borta och man faktiskt kan säga att det är vår!
 

Lock-in

Vårdagjämning idag, men man känner inte ens ett uns vårighet i luften när det bara fortsätter falla snö på det här viset. Mycket knasigt. Hej förresten. Senast jag skrev var i lördags på väg ut på fest, blev en mycket lyckad födelsedagsfest med trevligt folk, bål, dans och en piñata i form av en penis. Nu i början av veckan avslutades vårt senaste arbete vi jobbat med ett par veckor, utforskande av material kan man väl säga. Tema döden, och min grupp har jobbat med att efterlikna kött, organ och blod. Vi beställde faktiskt riktigt blod som var tänkt att jobba med, men beställningen kom på villovägar och vi fick jobba med att fejka det istället, kanske lika bra. Äkta hår var dock något vi jobbade med och gjorde skapelser utav. Hade presentation igår och idag var det onto the next thing.
Dagen har varit väldigt kul och annorlunda, vi körde nämligen lite lock-in i Blackboxen. Inte bokstavligt talat inlåsta men spenderade hela dagen inuti Blackboxen med samma människor, hela klassen plus våra lärare. Gjorde övningar och lekar, lite teatergruppskänsla if you will. Tanken var att utforska rumsligheten och de olika relationerna man får till rummet, varandra och sådär genom de olika övningarna/lekarna vi utövade. Och det var väldans roligt! Har skrattat så mycket. Skönt att släppa loss litegrann och flänga omkring och samtidigt hålla en seriös diskussion emellanåt. Jag var lite ängslig innan ifall det skulle vara jobbiga interaktiva övningar men har haft en väldigt bra dag, något jag behövde tror jag!

Födelsedagsfest

 
Vaknade idag innan klockan ringde av solskenet som lyste in genom fönstret, finns det något bättre sätt att vakna en lördag? Blev sen en långpromenad med musik i öronen och kaffe i handen, och solglajjorna på!
Och nu är det kväll och det innebär födelsedagsfest för Evelina! Hon fyller år imorgon så nu ska jag hem till henne och så ska vi minsann fira in henne ordentligt. Efter att ha varit sjuk och legat utslagen hela förra helgen är jag riktigt festsugen. Så watch me go!

Exile

Hurts nya album alltså, helt magiskt bra. Lyssna.
 

Throwback thursday

För att hoppa tillbaka knappt två veckor i tiden till London och de tre fantastiska konserterna, har sån abstinens eller vad man ska kalla den sen jag kom hem igen, vill se dem igen, vill tillbaka till London. Men här är iallafall två av mina favoritnummer under konserten, det första är grymmaste låten som de trist nog körde på lilla scenen i mitten av arenan, den understa videon är på stora scenen filmat typ från platsen jag stod, dead close va!
  
 

Cheri cheri lady

 
Älskar denna låt.

And it's over and I'm going under

But I'm not giving up,
I'm just giving in
 

The bassline jumps in London

Delar med mig av ett fåtal bilder från londonresan, allihop från Amandas iphone (eftersom jag fortfarande typ är den sista i världen med en dumphone.)
 
 
 
 
 

I detta ögonblick

 
Vad annars att göra när man är dödsförkyld och rastlös än att laga en gryta i flera timmar? Inte ofta jag ger mig på rätter som kräver längre tid men nu lagas hos mig för första gången boeuf bourguignon och det kommer nog bli smaskens! Känner mig lite bättre och ska försöka ta mig till skolan imorgon ett tag iallafall.

Bu för det

 
Hallåja. Förkylningen vägrar släppa, även om jag under det senaste dygnet ändå kommit (var precis tvungen att googla det sista ordet för att jag tyckte det såg felstavat ut, tecken på att hjärnceller försvinner? Hjälp?) lite mer tillbaka till liv. Under torsdagskvällen och natten hade jag väldans hög feber och låg helt utslagen i min säng och kokade och frös om vartannat. Skönt att det släppt iallafall.
Tråkigare är att ikväll är en skitrolig utekväll planerad med middag, förfest och konsert. Har varit helt ambivalent ifall jag ska gå eller ej eftersom jag fortfarande befinner mig i nåt slags gränsland och låter som en igentäppt ko, men nu lutar det åt att jag håller mig inne ikväll iallafall. Igen. Och jag som är så rastlös!!!

Feberyra

Hemma idag med förkylning och feber. Inte konstigt egentligen, det var ganska väntat att jag skulle bli sjuk när jag kom tillbaka från resan efter att ha spenderat ett antal timmar köandes i en kall arena. Still worth it though.
Var i skolan igår men kände framåt eftermiddagen att sjukan började härja i kroppa och under dagen har det blivit värre, helt febervarm och seg och ynklig. Det är nu man skulle ha någon här som kan rå om en. Ska försöka somna tidigt och hoppas på att vakna upp frisk imorgon.

Tre timmar så var man tillbaka igen

 
Helt galet vad fort det gick att flyga hem igen då. Planet lyfte vid halv ett-tiden och tre timmar senare var jag hemma i min lägenhet igen. Flög direkt till Malmö och det kändes knappt som vi hann lyfta förrän vi landade, haha.
Och de här dagarna i London har varit otroliga. Jag finner inga ord som beskriver den resan, allt har varit sanslöst bra. Konsertresa som det var blev det förstås inte så mycket annat än det på schemat (nån pubsväng och så hann vi väl med), köande i en arena kan man ju också spendera sin tid med. Ni ser ju wristbandsen på min arm, många timmars köande ligger bakom dom kan jag säga men allt är så jävla värt det för känslan att se en fantastisk konsert out of this world med ett band man älskar. Och inte mindre än tre gånger! Är så sjukt jäkla lycklig att vi åkte alltså. Och insåg för den delen hur mycket jag alltid kommer älska och sakna den staden.
Nu har man ju hamnat i någon slags "efter det roliga ruset"-depp men det får lov att vara så några dagar innan jag kommer tillbaka till verkligheten (hatar att man måste tillbaka dit.)

RSS 2.0