Filmljusworkshop

Nu när man fått lite rutiner de senaste dagarna känns det mesta lite roligare. Den här veckan håller vi på med en workshop i filmljus. Vi samarbetar med några studenter som läser praktisk film och är indelade i fyra arbetsgrupper. Själva workshopen är indelad i fyra delar där vi i gruppen ska försöka ljussätta och filma några sekvenser med en eller flera personer. I början var det rätt frustrerande och inte särskilt givande, inte ens kul, men sen har det artat sig faktiskt. Idag började min grupp med projektion mot en duk där vi visade en berg-och-dalbana och så försökte vi få det att se ut som jag och en annan tjej i gruppen satt i vagnen och åkte banan fast vi satt framför filmduken, väldans svårt att få till med ljuset. Men tycker det blev helt okej!
På eftermiddagen jobbade vi med en green screen - så sjukt roligt!! Med hjälp av dator slog vi upp en bakgrund av ett skogsparti på hela green screenen, klädde ut Kersti till någon vild djungelvarelse och hängde upp henne i en sele så det såg ut som hon svingade sig i djungeln i en lian. Hahaha, var sjukt roligt. Och blev mycket bra faktiskt tycker jag!
Det roligaste är att lära sig ett helt annat tänk för det är stor skillnad mellan att ljussätta och iscensätta en teaterscen jämfört med en filmscen. Så den aspekten är väldans lärorik och kul att testa på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0