Sluttampen

 
Bra start på veckan må jag säga, arbetet med utställningen går mot sitt slut och imorgon är det vernissage. Har suttit hela dagen (igen) och klippt film, men nu är det på sluttampen alltså. Mot sena eftermiddagen gick jag och Maria till utställningslokalen där resten av vår grupp befann sig och riggat upp hela dagen. Och det är SÅ fint, ja ni ser ju ovan. Kan ju passa på att berätta lite kort om vår idé: Temat på hela klassens utställning är 'filmklassiker'. Så vi har valt att utgå från Bechdeltestet, som jag postade ett inlägg om tidigare, och visa hur kvinnor i storfilmer ofta portätteras, och hur kort bit som blir kvar av filmen om man endast plockar ut de scener där endast kvinnorna är i fokus. Så det har vi gjort, valt fyra storfilmer som inte klarar testet (The Shining, Casablanca, Vertigo och första Bond-filmen), klippt ut alla kvinnors scener och dessa ska visas rullande på de här TV-apparaterna vi målat och placerat på bord som vi själva byggt. En femte TV finns också (placerad långt bakom personerna på bilden) och där kommer en egengjord film visas, där vi satt ihop klipp från dessa fyra filmer så de här ensamma kvinnorna får agera lite tillsammans.
Är så nöjd att jag minsann blev lite rörd när jag klev in och såg vår kreation - och det bästa är att all teknik fungerar. Alltså, ALLT. FUNGERAR.! Som vi haft ångest inför det alltså, haha.
 
Festen i lördags var skitkul! Var inte på topphumör i början men det jobbade sig minsann säkert uppåt under kvällens och nattens gång (trots allt.) Blev mycket dans i vardagsrummet och häng på balkongen.
Imorgon är förövrigt också sista skoldagen för i år. Känns helt sinnes. Och på onsdag kväll hoppar jag förhoppningsvis på tåget upp till Stockholm. Panik av flera orsaker, men härligt ska det också bli såklart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0