New year'sGott nytt år allihopa!

Mitt 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Absolut, flyttat utomlands och åka på festival tillexempel.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ger nästan aldrig nyårslöften, de är till för att brytas.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja tyvärr, farfar.
5. Vilka länder besökte du? Spanien, Grekland och England.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? Bara allmänt bättre självkänsla, är nog på god väg.
7. Vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Många! 14 mars, 2 juli, 2-9 augusti, 13 augusti, 1 oktober bland andra.
8. Vad var din största framgång 2010? Flytten till London. Har lärt mig så sjukt mycket om mig själv och hur det är att stå på egna ben och vara självständig. 
9. Största misstaget? Försökt ändra på mig själv för att passa in - jag ska aldrig mer låta andra styra vem jag är.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har mått väldigt psykiskt dåligt under en tid.
11. Bästa köpet? Det måste nog vara resan till Grekland!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat, utekvällar, fika och sånt.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag fick reda på att jag skulle till London. Och allt konsertrus på P&L, framförallt Donkeyboys magiska konsert.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Ett fåtal: Daniel Adams-Ray - Gubben i Lådan, Cheryl Cole - Promise this, Donkeyboy - Ambitions, Robyn - Dancing on my own, Marina & the diamonds - The outsider.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Har självklart varit både väldigt glad och väldigt ledsen, men överlag tror jag faktiskt jag varit gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Släppt loss, även om det blivit bättre sen i fjol.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Lagt så mycket press och klankat ner på mig själv.
18. Hur tillbringade du julen? För första gången firade vi hemma hos oss, jag kom hem precis innan Kalle Anka var slut och hela familjen var hemma, farmor var på besök och det var också min syssling Stina och hennes föräldrar. En mycket skön och avslappnad jul.
19. Blev du kär i år? Nepp!
20. Favoritprogram på TV? Glee, Skins och det bästa måste nog vara Pretty little liars!
21. Bästa boken du läste i år? Svårt! Det är nog "Är det någon där?" av Marian Keyes.
22. Största musikaliska upptäckten? Donkeyboy och Marina & the diamonds.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kommer aldrig ihåg vad jag fick såhär års. Sorry..
25. Något du önskade dig men inte fick? Samma svar där.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Hade en trevlig middag hemma hos mig för mina närmaste och gick därefter ut till en bar tillsammans med Josse och Freddan.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En hel del ja, men det fokuserar jag inte på.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Blir mer och mer medveten om vad som är min stil, jag skulle vilja säga enkel, klassisk och eh.. svart.
29. Vad fick dig att må bra? Alla skratt och de som betyder mycket för mig.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Har tänkt hur länge som helst men kommer inte på någon.
31. Vem saknade du? That special someone kanske.!
32. De bästa nya människorna du träffade? Malin och Andrew som jag bor hos i London, och alla nya vänner jag träffat där.

Torsdag


Har hälsat på Michelle idag i hennes lya borta i Bagis. Vi gjorde tacos till lunch och busade med lilla Freyja som var det sötaste jag sett på länge. Så liten och späd, men riktigt livlig och snabb. Och nyfiken. Önskar att min stora kluns till katt kunde bli sådär liten igen. Bilden tagen av Michelle.

Mellandagsfynd

Har ägnat både igår och idag åt shopping på mellandagsrean. Idag fyndade vi en födelsedagspresent till pappa som fyller på fredag och jag har även hittat mycket fint till mig själv. Fyndade dessa halsband idag på Gina tricot, har letat efter en tjockare kedja ett tag nu och så hängde det en på en krok där inne. Känner mig förövrigt också lite dum för att jag lämnat kamerasladden i London, så allt jag kan bjuda på är några crappy webcam-bilder.


Dag 19 - Detta ångrar jag

As simple as this; jag ångrar ingenting. Visst kan jag tycka händelser är onödiga och önska att vissa saker inte hänt och så vidare. Jag kan önska att jag åkt till London tidigare, att jag inte tar åt mig så mycket som jag gör och saker jag inte ännu gjort. Men med handen på hjärtat tycker jag det är onödigt att gå och tänka på och ångra saker som hänt eller inte hänt, och därför gör jag inte det.
Tar en paus nu med mina 30 dagar och fortsätter efter nyår.

Back in Swe..and got a new haircut. Sorry folks har inte uppdaterat på länge, har haft fullt upp de senaste dagarna med att leva livet i Sverige. Har firat jul, ätit ihjäl mig, druckit lite vin med Josse, shoppat loss på mellandagsrean och som sagt klippt mig. Är nöjdare än nöjdast med nya frissan, mittbena har jag inte haft på hundra år, welcome back.

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Har inte haft jättemånga superspeciella födelsedagar än, men de två som direkt kommer till mig är min senaste, då jag fyllde 20, och framförallt min 18-årsdag.
Jag firade min 18-årsdag med att ha barnkalas, sista innan man blir vuxen liksom. Bjöd hem mina närmaste vänner och hade middag och allmänt roligt, tillochmed en klassisk fiskdamm hade jag fixat. Eftersom jag fyller år i januari, först av alla mina vänner så blev det ingen utgång den dagen eftersom ingen annan var 18 fyllda, det fick vänta till senare dagar (och min 20-årsfest t.ex.) Men det var bara en härlig dag i goda vänners lag och jag tror alla hade kul!

Dag 17 - Mitt favoritminne

Hoppar över dag 16 för det är inget jag vill dela med mig av. Så. Favoritminne har varit så svårt att komma på, jag menar jag har en hel drös fina minnen och kan inte välja ett som är bättre än ett annat. Men jag kan ju inte heller skriva om alla mina minnen så jag har valt ett väldigt speciellt minne som alltid kommer finnas i mitt hjärta.

I maj 2009 gjorde jag och min vän Amanda en väldigt speciell resa. Vi lärde känna varandra året innan genom ett forum eftersom vi båda var svenska och jättestora fans av gruppen Girls Aloud (som förövrigt är hur stora som helst i UK men inte alls stora i Sverige.) År 2008 åkte vi över till London för att se dem live för första gången, vilket är ett favoritminne i sig, men när vi åkte igen året efter var det nog snäppet bättre.
Vi skulle i maj 2009 åka över till England för att se vår favoritgrupp igen inte mindre än tre gånger. Först i Birmingham och därefter två gånger i London. Detta underbara minne började i spillror - vi missade vårat flyg. Ett litet misstag som blev en hel dag av ångest, panik och rädsla. Vi hade tur och kom iväg med ett senare flyg och kom lättade fram i Birmingham mitt i natten istället för mitt på dagen.
Vi hann alltså med alla tre konserterna och man kan säga att vi svävade på moln hela resan, vi var höga av glädjerus och bara levde i nuet.
Sista kvällen var det bästa jag någonsin varit med om. The O2 Arena, 20.000 fans, tredje raden och personerna du avgudar bara några meter framför dig. Jag kommer aldrig glömma hur nära vi var och hur man nästan var hypnotiserad av hela showen. Jag är så lycklig som fått se mina absoluta favoriter live. Det kan ha varit sista gången vi såg dem och det var en resa som började otroligt dåligt men slutade helt fantastiskt och det kommer jag aldrig glömma.


December 2010 - i London

Då lider detta året mot sitt slut, jag är glad att jag är i London och fortfarande har mer än hälften av tiden kvar här.
Snön kom ovanligt nog redan i slutet av november och föll så vackert, men ställde till en del trafikproblem. Snön försvann också väldigt snabbt igen men är nu tillbaka, för att stanna året ut tror jag. Men just nu har jag lite panikkänslor inför snön iochmed att jag ska resa hem till jul och snön orsakar många inställda flyg just nu, men några dagar är det kvar tills jag ska åka.
Det har varit en bra månad detta!

Lite av vad som hänt:

  • Spenderade en jättehärlig dag på London Zoo med Alice i mitten av november
  • Varit på svensk julmarknad och IKEA
  • Handlat julklappar för fulla muggar
  • Gått ut en del igen, nu har det minsann blivit fyra veckor i rad
  • Varit på Winter wonderland och en del på puben The Woodman med Patricia
  • Skådat julgranen som nu präktigt står i vardagsrummet, en riktig gran!
  • Vart på bio och sett senaste Harry Potter-filmen
Dag 15 - Mina drömmar

En sann drömmare är jag verkligen, jag gillar att drömma mig bort till det förflutna eller fantisera om framtiden. Många drömmar jag haft har redan blivit sanna, tillexempel har jag alltid älskat London och velat bo där, vad är det jag gör nu då? Living here and loving it.
En dröm jag hade för ett tag sen var att se min absoluta favoritgrupp, Girls Aloud, live. Har vuxit upp med deras musik och när jag och en vän tog flyget över 2008 för att första gången se dem live gick det inte att hålla tårarna tillbaka, det var overkligt. Nu har vi sett dem inte mindre än fyra gånger.
Festival är något man måste testa i sitt liv, iallafall en gång. Så det var såklart också en dröm som blev sann när jag och tre vänner åkte till Peace & Love i somras. Helt underbar upplevelse med så mycket som är bra här i livet på ett och samma ställe och det är med lite sorg i hjärtat jag inser att jag inte kommer kunna åka dit nästa år igen.

Det är några av mina uppfyllda drömmar, men det dyker ju upp nya hela tiden såklart och detta är några av mina ännu ej uppfyllda drömmar som jag hoppas ska slå in en dag!:

Tågluffa - Något som varit på tal för ett tag sedan men inte var aktuellt då, nu har jag verkligen blivit sugen på den idén igen. Helst Europa till att börja med, bara åka runt ett gäng i Tyskland, Frankrike, England, kanske ner till Italien.. man måste ju ta chansen medan man fortfarande kan.

Se fler världsdelar - Resa är något jag alltid kommer drömma om, det finns inget bättre än att se nya platser, möta nya människor och annan kultur. Än så länge har jag bara

Flytta hemifrån - Man kan ju på ett sätt säga att jag redan flyttat hemifrån, men jag längtar till den dagen jag faktiskt kan göra det "på riktigt." Längtar till jag kan köpa min egen lägenhet där det bara jag som bor, där jag kan möblera precis som jag vill och städa upp när jag själv vill.

That's my dreams, what's yours?

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Lite samma som dag 10 dårå.. men anyway, det här hade jag på mig idag. Svarta leggings till som inte syns. Orkar faktiskt inte ta en bättre bild, stå och posera med självutlösare är nog inte min starka sida och cup of tea. Iallafall, den här gråa tunikan har jag precis lyckats få bort en pestofläck från, tror ni inte då jag lyckas tappa en bit olivoljig sallad på den så det blir en ny fläck som kommer ta år att få bort? Suck.


Dag 13 – Den här veckan

Den här veckan har varit bra. Min sista arbetsvecka för år 2010! I söndags vaknade jag med hemlängtan och den har väl hållit i sig litegrann i veckan, samtidigt som julstämningen har höjts markant iochmed att en julgran nu är placerad i vardagsrummet och jag och Alice kikar på julkalendern varje morgon.
Det har dock inte funnits så mycket att göra, både lektimmen på Svenska kyrkan och Monkey music är slut för i år och både jag och Alice är lite förkylda så det har blivit att vi stannat hemma en hel del. Men vad gör det! Tiden har gått väldigt fort och det är snart helg och min sista helg här för i år, på tisdag kommer jag hem!

Dag 12 - I min handväskaOm man tippar min handväska uppochner hittar man detta. Lite random kvitton och papper, mobiltelefon, tuggummi, husnycklar, penna, läppglans, läppstift som ligger kvar sen lördagkvällen, nagefil, oystercard i ett svennigt IKEA-omslag och plånboken där jag förvarar min förmogenhet.

Dag 11 - Mina syskon

Jag har en lillasyster som är tre, nästan fyra, år yngre än mig. Jag kan med handen på hjärtat säga att hon är den enda som jag helt och hållet kan vara totalt mig själv med. Vad jag än säger och gör så är hon på min sida, och det är skönt att ha lite av det där oss mot föräldrarna.
När vi var små bråkade vi väldigt mycket, kommer ihåg att vi ibland tillochmed rev och bet varandra, och åldersskillnaden var det ju större skillnad på då. Nuförtiden kommer vi grymt bra överens, vi har samma humor och tycker lika om väldigt mycket. Hon är nog inte en typisk lillasyster, jag tror hon aldrig velat vara större än hon är fast det känns som hon vuxit upp fortare än jag gjorde. Tror dock jag är mer en typisk storasyster, ganska överbeskyddande och kan tillochmed ha lite besserwisser-attityd mot henne, sorry about that sis.
Men hon är min klippa, som jag vet alltid finns där, och det finns ingen som jag kan gråta tills vi skrattar och skratta tills vi gråter med på samma sätt.


Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

En väldigt typisk och ointressant vardagsoutfit för en au pair. Leggings från New Look, lång svart tröja från Gina tricot och mörkbrun kofta från Primark!


Dag 9 - Min tro

Kort och gott så tror jag på ödet, karma och att allt sker av en anledning. Jag är en realist men en väldigt optimistisk sådan och det finns inget som tar bort så mycket stress och press som att tänka att det som inte hände inte var menat för mig. Och jag tror att allt som händer, bra och dåligt, händer just mig eller dig av en anledning, små färgklickar som färgar vår målarduk på olika sätt och gör just mitt liv unikt. Det är min tro det.

Dag 8 - Ett ögonblick

Har tillslut valt ett ögonblick av de oändligt många som finns att välja på, nämligen när jag stått på scen och varit en del av en föreställning. De senaste tre åren dansade jag på en dansskola där jag trivdes bättre än jag trivts på någon annan, i stort sett alla var som en stor familj. När vårterminen satte igång i år hade jag hört rykten om att det snart skulle läggas ner så jag tänkte njuta av varje sekund.

Ögonblicket jag har i tanken nu är från föreställningen i våras som var på en teater på söder. Min grupp stod på scenen iklädda tygkläder med gröna och bruna mönster och en plaststjälk med blad lindad runt ena armen, det var vårat sista nummer, sista föreställningen och vi var mitt uppe i den jobbigaste men roligaste delen av vår västafrikanska koreografi. Jag kommer ihåg hur jag sneglade på de andra tjejerna i gruppen, bara kände glädjen bubbla upp genom kroppen och tänkte 'Nu kör vi' och så tog jag i allt vad jag hade och verkligen trivdes i den stunden, allt kändes bra. Det var magiskt.


Bild från vårföreställningen


Dag 7 - Min bästa vän

Det här inlägget måste jag tillägna två personer, de som jag känt längst och känner mig allra bäst, Josefine och Helene. Jag har känt båda sen barnsben och jag tror att det är därför de är mina närmaste, för att vi så bra känner till varandras uppväxt, familjer, hemmiljö, allt sånt som format en som människa.

Josse och jag har känt varandra sen vi var hur små som helst, ett år eller något sånt. Vi gick på samma dagis och gick sen i samma klass hela grundskolan. När vi var små så var vi "bästisar" och vi har verkligen vuxit upp tillsammans. Vi har många många minnen tillsammans, tillexempel alla sleepovers när vi var små då vi spelade tv-spelet Ducky och jag skrek i sömnen om deras troll i källaren, all lek på hennes rum med alla hennes My little ponys, vår lilla popgrupp vi hade med en annan vän när vi var små och hittade på en låt jag fortfarande kommer ihåg och första gången vi gick ut på en nattklubb och var helt vilsna. Under mellanstadiet och början av högstadiet gled vi nog ifrån varandra lite, det blir nog så när man gått i samma klass så länge, men i slutet av högstadiet kommer jag ihåg att hon bjöd hem mig på filmkväll och det var nog då vi hittade tillbaka på något sätt, och det är jag så himla glad för!


Helene gick jag också i samma klass som hela grundskolan, men vi blev nog inte riktigt bra kompisar förrän i mellanstadiet och framförallt högstadiet. Hon var en liten rebell som började använda kajal tidigt, jag var en liten vilsen själ och vi hade en liten sån omogen period då vi åkte till Gröna Lund hur många gånger som helst och Kista Galleria bara för att hänga. Jag hade nog inte klarat högstadiet lika bra utan henne, vi hade verkligen varandra där när vi klev in i tonåren och allt känns annorlunda.
Några minnen vi har tillsammans är första gången vi livrädda skolkade från en lektion, alltid tog en omväg med buss 116 till skolan i högstadiet bara för att se den där killen jag spanade på och nu på senare da'r har vi haft många mysiga promenader och helger på mitt landställe.

 
Josse och jag på Peace & Love, Helene och jag på landet


Dag 6 - Min dag

Min dag har varit helt okej. Vaknade upp lättad ur en mardröm, vaknade i precis rätt tid ur drömmen. Vädret har varit riktigt bra och soligt, inte så kallt. Hade en lugn förmiddag hemma med Alice och medan hon var på dagis tog jag en härlig promenad innan jag gick hem igen. Dagen har dock varit lite orofylld, pratade med Malin om flyg imorse och tydligen har de redan börjat varna inför flygen över julhelgen, jag är rädd att jag inte ska få komma hem över jul. Vill ju vara hemma den 21a, inte en dag senare. Jag får hålla alla tummar och tår och försöka att inte oroa mig ännu. Har iallafall varit en skön torsdag och slut på jobbveckan, nu är det helg!


Dag 5 - Vad är kärlek?

Detta går omöjligt att beskriva kortfattat, men enligt mig är kärlek i princip allt, det största i livet. Det finns så många sorters kärlek och jag tror att om man inte känner sig omtyckt klarar man sig inte så länge. Det är något som bara är mellan två personer och ingen annan kan dela det på samma sätt. Men det kan också vara lite läskigt att våga ta chansen, man kan lätt bli sårad och kärlek kan göra en blind inför annat, man kan glida ifrån vänner och ge upp sin självständighet. Jag kommer ihåg att min pappa förut alltid påpekade att hälsan är det viktigaste i livet, men jag tror att det är kärlek.

Dag 4 - Det här åt jag idag

Här kommer det mest intressanta inlägget någonsin, var redo med papper och penna! Det här åt jag idag:

Cornflakes med blåbär
En mandarin
Penne bolognese
En lussebulle och en pepparkaka i Svenska kyrkan
En ostmacka
Hemmagjord Tikka masala med ris

Dag 3 - Mina föräldrar

Var ska man börja? Finns oändligt mycket att säga men samtidigt är det mycket som säger sig självt. Mina föräldrar betyder såklart mycket för mig, de har ju varit mina vuxna förebilder och jag tror de påverkat mig otroligt mycket, på både bra och lite sämre sätt. Vår familj är väldigt nära varandra och gillar att göra saker tillsammans men jag tycker de har gjort ett väldigt bra jobb som föräldrar på det sättet att jag och min syster fortfarande är väldigt självständiga och klarar oss bra på egen hand. Det har jag speciellt märkt nu när jag bor utomlands, jag saknar min familj men jag är inte så beroende av dem att jag längtar hem och måste omge mig med dem hela tiden. Jag vet att så fort jag kommer hem känns det som det inte har gått någon tid alls.
Det jag beundrar med min pappa är att han är väldigt smart, jag frågar alltid honom först när det gäller det mesta. Hos min mamma beundrar jag att saker så lätt rinner av henne och hon är väldigt öppen. Vi känner varandra bra i vår familj, vi är inte riktigt som andra hela tiden men vi vet hur vår familj funkar.


Dag 2 - Min första kärlek

Måste säga att jag aldrig varit kär, på riktigt liksom. Fast hur vet man att det är på riktigt? Allt jag vet är att killar aldrig varit någon första prioritet hos mig, något jag fokuserat lite på är det klassiska "du måste älska dig själv innan du kan älskar någon annan." Vet inte riktigt om jag tror på det själv, men nej iallafall, jag har aldrig varit kär. Däremot får jag känslor för någon jättefort, det spelar ingen roll hur personen ser ut eller vad den gör, bara den är charmig. Jag kan tillochmed vara helt avvisande mot en person för att i nästa stund falla för att personen verkar tycka om mig. Och det är det jobbigaste men samtidigt ganska härliga state of mind:et jag varit med om, tiden sniglar sig förbi, det pirrar i kroppen och man kan knappt tänka eller sova eller äta för hjärtat studsar trampolin i bröstet. Någon gång blir jag nog kär, men det är inget jag går och väntar på eller letar efter, jag gör som man borde tills dess - fokuserar på mig själv.

Dag 1 - Om mig

En lista - "Lär känna mig på 30 dagar" cirkulerar bland bloggar just nu, har tvekat lite inför det men nu hoppar jag på trenden iallafall. Alla punkter kommer inte bli superintressanta men anyway, här är första dagen - "Om mig". Hela listan hittar ni här.

Ja, vem är jag? Är inte helt säker på att jag klurat ut det helt själv än. Jag föddes iallafall den 16 januari 1990, alltså snart 21 år sedan. Born and raised i Stockholm, bodde mina första 15 år i en lägenhet i kära Solhem, men flyttade sedan med familjen till ett radhus några kilometer bort i Nälsta. Har haft en väldigt bra uppväxt, finns några saker att klaga på som påverkat min personlighet på dåliga sätt men jag är ingen sån som klagar, jag försker alltid vara optimistisk och positiv, när jag hör folk som klagar stänger jag av.

Gick hela min tidiga skolgång i Solhemsskolan, en liten idyllisk skola kan tyckas men vår klass var en katastrof. Mark my words, vi var rent ut sagt kända på skolan som "stök-klassen". Men jag har aldrig varit stökig, jag drog istället för mycket åt andra hållet. Alla i klassen tog stor plats förutom några stycken som väl var lite av the teacher's pet, de snälla. Needless to say jag var en av dem. Det är nog därför jag i stora sociala sammanhang hellre drar mig tillbaka och lyssnar när andra tar plats, det är inte blyghet utan helt enkelt den rollen jag är van vid. Fick hela min skolgång, ända upp till gymnasiet, höra på varenda utvecklingssamtal att jag var för tyst, blyg, borde räcka upp handen mer. Ju mer jag får höra det desto lättare blir det likadant nästa gång, men jag har nu börjat acceptera att det är sån jag är, jag är inte blyg, jag vill bara inte vara den som tar plats och alltid syns och hörs.

I högstadiet flyttade vi över gatan till Spånga gymnasium och grundskola där jag gick mina sista tre år i grundskolan. Klasserna blandades och de här gången var vår klass lite av en katstrof också. Men jag visste snabbt vilka mina vänner var, vi var en ganska tight grupp med tjejer som umgicks och högstadietiden vi hade tillsammans var underbar, vi allihop träffas än idag.

I gymnasiet hoppade jag på medieprogrammet i stan, Riddarfjärdens gymnasium. Har tråkigt nog inte så mycket att säga om min tid där, tycker jag blev missförstådd av många i klassen och har nästan inte kontakt med någon därifrån nu, men vi hade väl ganska kul medan det varade och jag är nöjd med utbildningen.

Det är svårt att försöka se sig själv från ett utomstående perspektiv, men jag tycker att jag är en ganska intressant person. Har gått igenom mycket personligt men har ändå så mycket att lära. Jag har inte lätt för att släppa in folk, men när jag väl gör det är jag pålitlig, skämtsam, en bra lyssnare. Det ska även sägas att jag är väldigt punktlig och ordningsam, sparar hellre pengar än slösar iväg dem. Kan skratta länge åt gamla skämt och har alltid höga krav på mig själv. Kan vara väldigt seriös men när jag släpper loss släpper jag loss ordentligt. Ibland tycker jag att jag själv är väldigt komplicerad, men det är helt enkelt sån jag är, all the pieces that makes me me liksom.

RSS 2.0